Logo Korbeel Wonen


Korbeel Wonen

Home

Korbeel Wonen

Wieso

Bouwmaterialen

Samenvatting

Prijsaanvraag

Vacatures

Portfolio

>

© Korbeel Wonen mei 2018   Disclaimer

Nederlands bouwbesluit Traditioneel bouwen Energie-terug woning

Nederlands bouwbesluit

Traditioneel bouwen

Energie-terug woning

Korbeel Wonen:

info@korbeelwonen.nl

Korbeel Wonen:

info@korbeelwonen.nl

Contact

Home

Huis Bouwen Aannemer Baarn Korbeel Wonen bouwbedrijf Duitse bouwen Herenhuizen

Contact

Moderne huizen Landelijke woningen rieten dak Herenhuizen Moderne huizen Landelijke woningen rieten dak Jaren 30 stijl Herenhuizen Herenhuizen Jaren 30 stijl Jaren 30 stijl Herenhuizen Jaren 30 stijl Herenhuizen Jaren 30 stijl Jaren 30 stijl Notariswoningen Notariswoningen Amerikaanse huizen Notariswoningen Landelijke woningen rieten dak Moderne huizen Amerikaanse huizen Notariswoningen Landelijke woningen rieten dak Moderne huizen


Stenen

U kunt kiezen voor stenen van Nederlandse en Duitse origine. Dit geld ook voor de kozijnen, dakpannen etc. Inzake kozijnen zal het item kunststof, hout of aluminium zijn. We adviseren om geen Duitse steenformaat te kiezen. U wilt Duits bouwen wegens de prijs maar dat wilt u toch niet zien. De stelpost waarvoor u de stenen kunt uitzoeken is ruim. Weet u dat een luxe strakke strengperssteen dicht bij de stelpost zit?


Dakpannen

Dakpannen van de Nederlandse aannemer zijn meestal van beton, dat kunt u zien in elke nieuwbouwwijk. Deze is goedkoop en slecht wat u kunt zien doordat deze snel na oplevering groen uitslaan wat komt doordat beton ruw is. Betonnen pannen voorzien van coating zie je ook veel maar hiermee duurt het maar enkele jaren langer voordat het dak mosgroen is. Keuze betonpan is geen keuze vanwege de barslechte kwaliteit, let er maar eens op in uw omgeving. De Duitse bouwwijze betekent uw dak voorzien is van een keramische, gebakken dakpan. Deze is kleurvast en behoud zijn luxe uitstraling.

Waargebeurd: we hebben een klant die casco bouwt met minimaal budget. Op het af te breken huis liggen keramische dakpannen van 100 jaar oud. Korbeel Wonen heeft geadviseerd om deze te hergebruiken. Deze oude keramische pannen zijn vele malen beter dan een spiksplinternieuwe betonpan.


Hemelwaterafvoer

Nederlandse aannemer past een exemplaar van kunststof toe oftewel plastic, wat na een nachtvorst wit doorslaat. Korbeel Wonen past een hemelwaterafvoer toe van zink of koper.


Begane grondvloer

De Duitser bouwwijze betekent dat er gebouwd wordt met een betonnen plaat op zand, dus zonder kruipruimte. Er wordt gebouwd naar bouwtekening en vergunning.

Maar waarom wilt u een kruipruimte? Deze kan droog zijn, maar in vele situaties niet. In Amsterdam, Rotterdam, Almere moet je heien en zakt de grond fors na. In Enschede heb je te maken met een zeer hoge grondwaterstand. In Duitsland kennen ze geen kruipruimte en deze wordt ook niet nodig gevonden. U kunt uiteraard een kruipruimte krijgen als u dat aangeeft.


Verdiepingsvloer

Nederlandse aannemer past de seriematige kanaalplaatvloer toe, u kent ze wel, met elke meter dat veegje als naad. Korbeel Wonen werkt op de Duitse bouwwijze dus standaard met een breedplaatvloer, een plaat uit één stuk wat degelijk, supersterk en strak is. Dus geen spritzelputs om de ongelijkheden van de kanaalplaat weg te werken, u krijgt een strak glad plafond.


Binnenkozijnen

Normaal krijgt u de standaard Nederlandse binnendeurkozijn, stalen kozijn met dat absurde bovenlicht en 90 euro per stuk meerwerk als u dat niet wilt. De Duitse bouwwijze is standaard kwaliteit binnendeuren met bijbehorend kozijn, zonder bovenlicht. En natuurlijk een kozijn van hardhout. Opdekdeuren of stompe deuren zijn kostenneutraal, waardoor bijna iedereen kiest voor de stompe deuren.


Trappen

Een Nederlandse trap is een vurenhouten trap met meerwerkitems als dichte trap. Bij Korbeel Wonen krijgt u een hardhouten trap waarbij open of dicht beide in de prijs zit.


Binnenwanden

In Nederland zijn deze 7 cm dik. U kunt er met de hand een schroef indraaien, aan de bovenzijde een plastic strip om de wand staande te houden. Het geluidsniveau wordt behaald volgens de minimale eisen van het Nederlandse bouwbesluit en niet meer dan dat. Korbeel Wonen hanteert de Duitse bouwwijze, dus massief metselwerk van kalkzandsteen van maar liefst 115mm dik.


Buitenwanden

In Nederland zijn deze 32 cm dik. Korbeel Wonen bouwt op de Duitse bouwwijze, dus buitenmuren van 44 cm dik. De enige manier om er ook een dik pakket isolatie in kwijt te kunnen. Dunne isolatie kan an sich ook hele goede isolatie zijn maar het spreekt voor zich dat de naden de zwakke plekken zijn. Bij dikke isolatie zullen de platen goed op elkaar aansluiten en krijgen warmte en geluidslekken minder kans.


Sporendak

In Nederland worden doorgaans systeemplaten toegepast. U kent ze wel, met die witte gladde plastic onderkant met op de naden een plastic strip. Ook deze dakplaten hebben sporen, echter deze zijn 2,5 x 15 cm waardoor ze het dak niet dragen kunnen. Daarom leg je hier balken onder welke we gordingen noemen, een zogeheten gordingdak.

Duits bouwen betekent meestal een sporendak met sporen welke zichzelf wel dragen kunnen. Standaardmaten 8 x 18 cm of ook vaak 10 x 20 cm. De onderkant wordt afgewerkt met gipsplaten.
Bouwmaterialen


Stenen, dakpannen, hemelwaterafvoer, vloer begane grond, verdiepingsvloer, binnenkozijnen, trappen, binnenwanden, buitenwanden en sporendak.