Logo Korbeel Wonen


Korbeel Wonen

Home

Korbeel Wonen

Wieso

Bouwmaterialen

Samenvatting

Prijsaanvraag

Vacatures

Portfolio

>

© Korbeel Wonen mei 2018 Disclaimer

Nederlands bouwbesluit Traditioneel bouwen Energie-terug woning

Nederlands bouwbesluit

Traditioneel bouwen

Energie-terug woning

Korbeel Wonen:

info@korbeelwonen.nl

Korbeel Wonen:

info@korbeelwonen.nl

Contact

Home

Huis Bouwen Aannemer Baarn Korbeel Wonen bouwbedrijf Duitse bouwen

Contact

Herenhuizen Jaren 30 stijl Herenhuizen Jaren 30 stijl Jaren 30 stijl Notariswoningen Landelijke woningen rieten dak Moderne huizen Amerikaanse huizen Notariswoningen Landelijke woningen rieten dak Moderne huizen


Bouwbesluit kent louter voordelen

Vroeger was er geen bouwbesluit maar slechts enkele richtlijnen waaraan een woning moest voldoen. De wederopbouw waarbij een miljoen woningen werden gebouwd heeft gemaakt dat de overheid is begonnen om de basis van het wonen op schrift te zetten. Dubbel glas, isolatie in vloer, wand en dak zijn nu gewoon. Echter in de jaren zestig is pas het item spouw regulier geworden. Hedendaags valt zelfs vloerverwarming en tripleglas al veel onder het primaire basispakket.

Bouwregels worden gemaakt voor een goed en leefbaar woningbestand in Nederland. Het Bouwbesluit is de leidraad voor de bouw en alles omvattend. Minimaal beschikbaar leefoppervlak met voldoende daglicht en ventilatie. Veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid zijn de uitgewerkte onderwerpen in het Bouwbesluit.

Bouwbesluit 2003 was een grote wijziging en goed zichtbaar in de nieuwbouw. Plafondhoogte begane grond en verdieping werd 2,6 meter. De trap werd veel flauwer en dus langer.

Bouwbesluit 2012 heeft als basis 2003 waarnaar veel verwezen wordt en verder uitgediept en verscherpt.

De EPC, ook wel EPW of EPN genoemd, oftewel Energie Prestatie Coëfficiënt. De EPC geeft met een cijfer aan hoe goed uw huis is geïsoleerd in combinatie met het verwarmen en ventileren. Anno 2014 geldt de EPC-waarde  van <0,6 (deze is al vanaf 1 januari 2010 geldig), de overheid wil per 2020 een EPC van <0,0. Het is de verwachting dat per 1 januari 2015 een EPC-eis van <0,4 komt.

Het is verstandig te realiseren dat twee derde van uw gasrekening, maar ook elektriciteitsrekening, bestaat uit belasting. Alleen dat is voor veel mensen al voldoende argument om de EPC zo laag mogelijk te willen. De energierekening wordt immers steeds hoger daar de primaire benodigdheden van de burger door de overheid als sluitpost van de schatkist worden gezien.

De EPC wordt steeds vaker als uitgangspunt gezien. ‘We willen geen energierekening meer.’ Veel mensen hebben meer leven dan pensioen. Als de maandelijkse lasten laag zijn houdt u meer over.

Bouwbesluit is goed voor u. Zoals elk voordeel een nadeel kent moet ik benoemen dat Duits bouwen meer massa betekent, meer massieve en zwaardere bouwmaterialen betekenen dat de fundering wat breder wordt of er zijn twee heipalen meer benodigd.

Goed te realiseren dat Duits-Nederlands bouwen gecombineerd met Nederlands bouwbesluit louter voordelen kent en een voordelig en kwalitatief hoogwaardig huis levert.
Nederlands bouwbesluit


Er wordt gewerkt volgens de tekeningen en berekeningen waarvoor de omgevingsvergunning is afgegeven.