Logo Korbeel Wonen


Korbeel Wonen

Home

Korbeel Wonen

Wieso

Bouwmaterialen

Samenvatting

Prijsaanvraag

Vacatures

Portfolio

>

© Korbeel Wonen mei 2018   Disclaimer

Nederlands bouwbesluit Traditioneel bouwen Energie-terug woning

Nederlands bouwbesluit

Traditioneel bouwen

Energie-terug woning

Korbeel Wonen:

info@korbeelwonen.nl

Korbeel Wonen:

info@korbeelwonen.nl

Contact

Home

Huis Bouwen Aannemer Baarn Korbeel Wonen bouwbedrijf Duitse bouwen

Contact

Moderne huizen Landelijke woningen rieten dak Herenhuizen Herenhuizen Jaren 30 stijl Jaren 30 stijl Herenhuizen Jaren 30 stijl Herenhuizen Jaren 30 stijl Jaren 30 stijl Notariswoningen Amerikaanse huizen Notariswoningen Landelijke woningen rieten dak Moderne huizen Amerikaanse huizen Notariswoningen Landelijke woningen rieten dak Moderne huizen


Traditioneel
Samengevat ‘stenen stapelen’. Beton, staal en steen. Dus betonnen fundering en begane grondvloer. Opbouw metselwerk van massieve zware materialen welke vermetselt worden. Dit in tegenstelling tot prefab welke eerst besteld moet worden, daarna staat het huis inderdaad in no-time maar daar is een forse tijdsinvestering aan voorafgegaan. Bij traditioneel bouwen kan na verlenen bouwvergunning meteen begonnen worden met graven en bouwen. Oplevering traditioneel of prefab is gelijk.


Prefab beton
Met prefab bouwen bedoelt een aannemer bouwen met prefabelementen in Beton. Beton met een hoofdletter omdat je hiermee bouwt voor de eeuwigheid. Je bouwt er tevens zeer snel en droog mee zonder rekening te hoeven houden met regen of vorst. Nadeel is de levertijd van de elementen. Deze moeten in een fabriek gemaakt worden die dit meeneemt in de planning. Wat tevens veel tijd kost is de voorbereiding voorafgaande aan het bestellen van de wanden daar alle elektrapunten vooraf uitgezocht moeten zijn. Achteraf de installaties inbouwen kan niet, dus de voorbereiding moet goed en zorgvuldig zijn. Voor seriematige bouw wordt veelal prefab beton gebruikt, meerdere woningen drukken de kostprijs. Voor enkele woningen wordt dit minder gebruikt daar veel uren uitzoekwerk zeer nadelig is voor de kostprijs.


Houtskeletbouw of staalskeletbouw
Met houtskeletbouw wordt het huis opgebouwd uit geprefabriceerde ofwel prefabelementen opgebouwd uit een houten skelet met isolatie, folies, gips etc. Staalskelet is hetzelfde maar dan wordt er gevouwen plaatstaal naar ongeveer dezelfde afmeting toegepast. Voordeel is de snelle bouwtijd maar ook het droog bouwen waardoor er geen regenverlet en vorstverlet geschreven hoeft te worden. Nadeel is de lichtere constructie. Bouwbesluit regelt de minimale toegestane geluidsbelasting tussen de ruimtes maar het huis blijft gehoriger en voelt minder solide aan. Uiterlijk is de woning niet anders dan traditioneel bouwen, er kan immers gewoon een metselwerkgevel toegepast worden. Op de verdiepingsvloer kan een cementdekvloer gelegd worden. Het argument dat een houtskelet c.q. staalskeletwoning beter geïsoleerd kan worden is een non-argument daar er verschillende soorten isolatie voorhanden zijn en elke woning moet voldoen aan het alomvattende Bouwbesluit.


Korbeel Wonen bouwt traditioneel
Korbeel Wonen denkt en bouwt op traditionele Duitse bouwwijze. Dus beton en steen. Wij vragen de bouwvergunning voor u aan en zodra deze binnen is kunnen we beginnen met uitzetten en graven. Wij vinden beton en staal, dus massief bouwen (massivbau), van meer waarde dan skelet bouwen. Massief bouwen betekent een huis met massa. U krijgt een huis met dikke vloeren, dikke massieve binnenmuren, dik dak, badkamer en toilet kant en klaar, optimaal geïsoleerd, het huis is af!
Traditioneel bouwen


Bouwen kan op vele manieren waarbij iedere verkoper het bouwsysteem aanprijst welke hij verkoopt. Elke bouwwijze is geschikt en heeft zijn eigen voor- en nadelen. We benoemen hier enkele en spreken onderaan onze persoonlijke voorkeur en werkwijze uit.